Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Dumpuri-interfete -programatoare

 1. #1

  Dumpuri-interfete -programatoare

  Pentru ca mai sunt cereri pe forum de dumpuri m-am gandit ca ar fi util un tutorial despre asa ceva.
  In primul rand pentru a intelege acest lucru trebuie sa lamurim unii termeni.

  1. Dump. Este fisierul rezultat in urma citirii unei memorii,procesor,Flash etc.Acest fisier pote fi salvat sub diferite extensii cele mai folosite fiind .bin,.e2p, .hex.
  In general fiecare programator salveaza in mod automat sub anumita extensie dumpul

  2. Programator-interfata .Este dispozitivul care face lagatura dintre memoria (procesorul etc) care trebuie citit si calculator.Fiecare programator functioneaza cu un anumit soft.Se gasessc programatoare simple care pot fi contruite in regim de home made si cu care pot fi citite anumite procesoare si memorii desigur un numar destul de limitat de tipuri si programatoare profesionale care pot citi o multitudine de procesoare/memorii.
  Ca si exemplu Interfata I2C care lucreaza cu ponyprog poate citi si scrie memorii I2c din seria 24C01......24C512 si aceast programator poate fi construit in regim home made.
  Ca exemplu de programator profesional amintesc Beeprog By Elnec un programator care poate citi peste 80000 de tipuri de procesoare si memorii.

  3.Pentru a citi o memorie sau procesor in majoritatea cazurilor aceasta trebuie demontata din aparat si conectata printr-un soclu la interfata.Se porneste softul aferent si pentru citire se da comanda Read .va rezulta un fisier(pe care il gasim la Buffer,aici putand sa fie editat adica sa schimbam adrese in el) care poate fi salva in calculator de unde va fi luat oridecateori va fi nevoie de el.Daca se da comanda Save dumpul se salveaza automat sub extensia cu care lucreaza softul interfetei.Daca vrem sa salvam sub anumita extensie dam comanda Save AS si alegem extensia.

  4, Pentru a scrie o memorie procesor trebuie sa o conectam la programator si dam comanda open pentru a deschide dumpul dorit.Aici gresesc multi.Pentruca foarte multa lume lucreaza cu ponyprog daca dai open aceste iti va vedea sa deschida doar fisierele salvate .e2p.ca sa poti deschide si fisierele .bin sau .hex se da comanda open si jos se alege extensia sub care se gaseste dumpul.
  Dupa comanda open cand dumpul a fost incarcat in soft se da comanda write .In acel moment dumpul va fi incarca in memorie (este vizibil acest lucru pe ecran)

  5. Un lucru deasemeni important este sa stim sigur din ce categorie face parte memoria sau procesorul pe care vrem sa il citim/scriem daca aici gresim putem avea mari surprize mai ales cu programatoarele homemade care nu stiu alege singure tipul memoriei si pare ca lucreaza citirea/scrierea dar de fapt nu fac acest lucru.la programatoarele profesionale acest lucru nu este posibil dupoa setarea tipului daca nu este cea care trebuie te avertizeaza ca nu este in regula si nu poate citi si screi .

  Sunt lucruri pentru inceput si pe parcurs voi mai adauga altele sperand ca vor fi de ajutor celor care sun tincepatori in asa ceva.
  _________________________
  all rights reserved by dan cod
  Ultima modificare făcută de dan cod; 11.07.2012 la 11:14.

 2. #2
  Data înscrierii
  01.01.1970
  Posturi
  0
  Felicitari pentru postare intradevar este foarte bine venita ,,sper ca vei continua .....

 3. #3
  Un lucru foarte important cand lucrezi cu un procesor memorie la care vrei sa ii rescrii dumpul este SALVAREA dumpului original.Adica citesti continutul memoriei/procesorului si salvezi continutul in calculator.Atunci estei acoperit 100% impotriva surprizelor.De multe ori primim solicitari de la cei care uita sa faca acest lucru si sunt pusi in mare incurcatura.

  O alta problema apare la cei care vor sa citeasca memorii MW 93CXX din aparate auto .Unele memorii de acest fel sunt rotite(adica pinii decalati cu 2)Aici legaturile cu interfata trebuie sa tina cont de acest lucru.

  De asemenea o problema sesizata de mine este ca de multe ori rescrierea unul Flash,sau a unui procesor nu se poate face direct peste dumpul vechi ci inainte de scriere trebuie sters tot continutul initial.

  Practic mai trebuie avut in vedere adaptoarele de capsula a memoriei/procesorului care trebuieste scrie/citit.Aici este marea problema la cei care utilizeaza o mare varietate de deviceuri.De multe ori adaptoarele sunt foarte scumpe .

 4. #4
  Alegerea programatorului este un lcuru important deasemenea.Ca prim sfat cand vrei sa cumperi un programator este sa cauti un programator la care soclul unde se pune memoria/procesorul sa aiba cat mai multi pini(daca se poate 48 sau chiar mai mult)Acest lucru creeaza avantajul ca la deviceuri cu pana la acel nr de pinii te conectezi mai simplu adica pin la pin .
  apoi in functie de bugetul fiecaruia se pot alege programatoare mai bune sau nu.
  Recomandare mea este sa cumparati programatoare facute de firma consacrate si eu aici amintesc doar doua Xeltek si Elnec care sunt recunoscuti pe piata mondiala ca producatori de programatoare.
  Ultima modificare făcută de dan cod; 11.07.2012 la 08:58.

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •  

Cabinet psihologic iasi

Matrimoniale Noi Doi

Locuri de munca Bursa Iasi