PDA

Arată versiune īntreagă : Probleme conectare acumlatori



kosza karoly
24.04.2016, 22:32
Buna ziua asi avea o intrebare am facut niste panouri fotovoltaice din celule separate si am cumparat un acumlator auto de 100-ah si functioneaza dar asi vrea sa iau inca cateva si daca o leg paralel acumlatorii timpul de descarcare se maresta sau nu, ca acum acel acumlator se descarca cam in jur de 8-ore, si daca leg cu el inca una in paralel timpul de descarcare se mareste sar descarca sa zicem in jur de 12-15-ore, in loc de 8-ore va multumesc

ion mechenici
25.04.2016, 10:37
- Pentru legarea in paralel. Trebuie sa fie identici in Tensiune si curent si atunci bineinteles ca timpul de descarcare este m-ai lung, in functie de sarcina.

chirilanelu
25.04.2016, 16:47
Leaga acumulatorii paralel nu inseriati ...

kosza karoly
25.04.2016, 18:02
Buna ziua acumlatorii inca nul am doar una am si vreau sa mai iau cateva de 12v, 100ah, ca tot din asta am 12v,100ah si am legat le el 10-mitrii de banda led si un tv-tip led de 100cm si decodorul dela parabola si mia functionat cam 8-ore in continu fara sal incarc, si daca mai iau inca vreo 4-acumlatori de tip 12v,100ah si il leg paralel toata osami tina sa zicem toata ziua, ca panourile pe care leam facut sant, 30-celule pentru un panou si fiecare celula are 0,6v, 6-amperi, si am facut 5-panouri de tipul asta si cred ca incarca 5-acumlatori de 12v, 100ah, si am si regulator de incarcare care stie si 12v, si 24v, la 30amperi si putere de 700w

comfel
25.04.2016, 18:04
In paralel poti lega cati acumulatori doresti ..dar ar trebui sa folosesti un Controlere de Incarcare iar in functie de panou alege unul 10-60A

kosza karoly
25.04.2016, 19:30
Sa pun mai multe controlere sau doar unu de 60-amperi ca eu am de 30-amperi controlerul si acel controler de 30-amperi ar suporta sa zicem 5 acumlatori de 12v,100ah, si acei 5-panouri oare ar incarcao pe acei 5 acumlatori sau ar trebuii sa mai fac cateva

ion mechenici
25.04.2016, 20:56
Ce curent are (1) un panou ? Sa inteleg ca are 6 Amperi ? Daca are 6 Amp. Merge Controlerul de 30 Amp. - Cu conditia ca fiecare panou sa aibe pusa la placa de borne Dioda de sens Schottky .1789

kosza karoly
26.04.2016, 07:45
Buna (1) panou are 18-20v, cu 6A, si am 5-panouri din astea si fiecare panou are cate un punte de redresare de 25A ca asta am avut pe moment dar functioneaza

kosza karoly
26.04.2016, 07:50
Si am observat ca cand bate soarele mai tare atunci putin scade tensiunea si se mareste amperajul la fiecare panou, si invers cand nu prea e soare atunci se mareste tensiunea si scade amperajul asta e normal, si dupa fiecare redresare sant legate paralel panourile

ion mechenici
27.04.2016, 20:07
-La panourile originale,NU se folosesc punti de redresare,deoarece panourile scot curent continu,i-ar caderea de tensiune pe punte e mare. La fiecare panou se foloseste cite o dioda schottky cu o cadere mica de tensiune si la un curent de 3 ori m-ai mare decit curentul nominal al panoului.Rolul acestei diode de sens, este de a nu consuma un panou de la celalalt. In cazul de fata 6Ax3= 18Amperi, merge si 20A.- Tocmai de aceia apar aceste salturi intre curent si tensiune. Tensiunea intotdeauna este invers proportionala cu curentul si in mod special cind apar "portite" din acestea de caderi de tensiune pe m-ai multe diode din punte. ( a se vedea formula caderii de tensiune *Delta U% Efectiv*).17901791 -Uite diode Schottky simpla, poza 1 si dubla, poza 2, de 100Volti la 20Amperi.Caderea de tensiune pe aceste diode este mult m-ai mica decit la punte. - I-ar pentru noutatea spusa ca panourile le ave-ti legate-n paralel, trebue sa alegeti controlerul de 5 panouri x 6 amperi = 30 Amperi Controler. -Spor la treaba Karoly.

kosza karoly
30.04.2016, 07:32
buna ziua asa o am panourile pe moment si asa sant conectate toate 5-panourile cu punti redresor dar am comandat 5-diode separate pentru fiecare panou si fiecare panou are 18-20v cu 6-amperi si regulatorul am de 30-amperi care stie 12v si 24v cu 700wati tipul regulatorului e model LD30A si la regulatorul asta cred ca merge aceste 5 panouri

ion mechenici
02.05.2016, 18:44
Da frumos facute, o sa mearga.

kosza karoly
14.05.2016, 07:16
Buna ziua, am intimpinat o problema la panourile fotovoltaice in partea de jos a inceput sa apara un fel de spuma alba la celule, cum ar fi la acumlatori cand se scurge acidul din el, intrebarea ar fi cum si ce pot face sa dispara spuma respectiva depe celule multumesc

ion mechenici
16.05.2016, 13:14
-Pot exista citeva inconveniente daca ace-a zona de celule se incinge s-au chiar daca nu. ; a) A patruns apa la partea de jos a celulelor si circuitelor de acolo. b) De regula panourile se pun in serie unul de altul prin intermediul diodelor de sens (+ - + - + -) si se leaga la invertor. - In invertor intrind trei serii a cite ( x ) panouri. Adica la invertor aparind trei mufe de (-) minus si trei mufe de (+),valabil pt. scoaterea tensiunii trifazice,pot sa apara si doua mufe de (++) si doua mufe de (--) pentru tensiune bifazica, s-au poate apare un (+) si un (-) doar pt. tensiunea monofazica. S-ar putea ca legatura in "paralel" a panourilor sa creeze unele probleme si "inconveniente" la sarcina. Deoarece la panourile fotovoltaice de putere cu serii m-ai multe NU se foloseste legatura "paralel"intre panouri. Se insumeaza seriile in "paralel" doar pe Invertoare.

kosza karoly
16.05.2016, 13:42
Buna la fiecare panou am cate o dioda pusa la partea de + si dupa acea adica dupa fiecare dioda e legata panourile in paralel minusurile cu minus si plusurile cu plus si asa intra in regulatorul de incarcare si dupa aia in acumlator, sau sa las mai mult sa aeriseasca poate asa nu face condenz in panouri ca intradevar a avut putila apa dupa ce am inchis toata patru laterale dar am lasat niste gauri pentru aerisire dar sarputea sa nu fi de ajuns acele gauri pentru aerisire, acum am desfacut partea de jos si lam curatat si am stropit in totalitate cu sprei care contine ulei si mai si curata, tipul spreiului e K2-007 lubrifiant si am lasat asa fara sal mai inchid panourile, doar 1-panou am inchis si la el a aparut aburi putin apa si la celelalte care nu sant inchise la alea nu au aburi si nici apa

ion mechenici
16.05.2016, 14:44
Buna ziua. -Se incing celulele din acea parte de jos ? La panourile originale facute de Chinezi nu este pe celule decit stratul transparent de cristal si sub celule doar plasticul pe care sunt lupite celulele,binenteles totul este acoperit cu lac inclisiv traseele plate ale circuitelor celulelor in rest nu e obturat nimic. Doar placa de borne unde are si Dioda de sens Schottky, montata pe borna cu (+) si cablele afara.- Posibil ca acel condens sa-l faca datorita mediului inchis al panoului.

kosza karoly
16.05.2016, 15:24
Buna ziua osa las toate libere in partea de jos sa aeriseasca bine fiindca cele care nu sant inchise nu au aburi in ele doar cel care e inchis la ala a aparut iarasi aburi, si daca se incalzesc oare are ceva ca de functioat functioneaza destul de bine

kosza karoly
16.05.2016, 15:36
Si ca iam dat cu sprei lubrifiant sal curete un pic si sa uns cu uleiul fin din el sa sper ca nul afecteaza pe celulele din el si sper ca nici no sa aiba aburi in ele daca raman libere in partea de jos si nici apa nu intra in ele ca de jos in sus nare cum sa intre apa in ele si sa sper ca no sa am probleme cu ele din cauza caldurii ca are si cum sa iasa din ele ca o las libere in partea de jos ca in partea de sus nupot lasa liber casa nu cumva sa intre apa in ele

ion mechenici
16.05.2016, 18:53
De regula celulele se incing din doua motive ; 1) Din cauza caldurii de la soare. si 2 ) Cind intra in sarcina,dar stai linistit ca merg pina la o temperatura de aprox 60...80 de grade normala pentru ele. Cred ca trebuiesc date aerisite in partea de jos,avind in vedere modul in care le-ai asamblat in panou. Bine ar fii daca pe acea portiune ai putea baga niste vata de sticla s-au vata minerala ce se foloseste acum in constructii.
Intreb de curiozitate ; Ce alimentezi cu 12 s-au 24 de volti la puterea de 700W ? Din curiozitate intreb ? A-i putea folosi si un invertor de 12 / 220V la 700W. Pt iluminat (becuri cu LED s-au economice), un Televizor e.t.c. - Eu i-ti urez succes in continuare si m-ai vorbim,ori de cite ori e cazul. Sunt bucuros de realizarea ta.

kosza karoly
16.05.2016, 20:55
Buna sincer pe moment am un singur acumlator de 12v-100AH din care asi vrea sa mai iau inca vreo 4-buc si cu ce mai am sa fie 5-buc in total si sa iau un invertor de 1000w, dar acum ce am 1-acumlator de 12V-100AH, 1-invertor de 300W, si 5-panouri de 18V-6A fiecare, 1-regulator care stie 12V-24V-700W-30A, si o folosesc pe moment la 1-tv, 1-decodorul dela parabola, 10-metrii banda led de 15W/metru si sincer functioneaza destul de bine, numai ce osa mantorc din germania cam dupa 2-luni numai atunci osa mai iau acumlatori invertor mai mare, ca de plecat in inafara numai la sfirsitul saptamanii acestea osa plec si mantorc dupa 2-luni si atunci vreau sal mai completezi cu cate ceva

ion mechenici
17.05.2016, 18:04
Bine Kosza , eu i-ti urez succes int tot ce faci si sa te intorci cu bine. M-ai vorbim.

kosza karoly
18.05.2016, 11:08
Buna ami poate spune cineva cum pot elimina din panouri spuma aia alba un fel de coroziune de pe celule ca vad iar au aparut aerisire are apa in ele nui lam curatat iam dat cu sprei lubrifiant si tot a aparut spuma aia

kosza karoly
19.05.2016, 08:49
Buna si sa zicem ca ildau peste tot cu lac transparent de tip exterior oare e bun si cat de cat inpiedeca sa apara spuma ai alba oare

ion mechenici
19.05.2016, 15:02
Trebuie vazut precis,care este cauza aparitiei acele-i spume in partea de jos la celulele panoului. E din cauza condensului ? S-au e din cauza suprasarcinii celulelor ? Daca apare acea-a spuma,inseamna ca ceva se incalzeste si eu nu banui decit legatura "comuna"a minusurilor. Nu sunt la fata locului si nu pot sa-mi dau seama. S-au vezi sa nu fi cedat vre-o dioda de sens de la vre-un panou. Ca in acest caz unul din panouri devine consumator. Tocmai de aceia in instalatiile puternice, mari panourile se leaga in serie, i-ar seriile sunt aduse la invertor fiecare ,fara a fii legate in paralel minusurile, s-au plusurile la intrarea in Invertor. Aceste serii intra fiecare Indepentent in Invertor,plusul la plus i-ar minusul la minus fiecare. Nu e nimic legat la comun. Adica la paralel. Nici in invertor nu se intilnesc circuitele Seriilor ,deoarece fiecare intrare in Invertor este prevazuta cu Regulator de protectie,ca in momentul in care o serie a cazut,(s-a intrerupt),sa nu le afecteze in functionare pe celelalte. Bineinteles Invertorul respectiv semnalizind pe Display acest deranjament s-au avarie, care este transmisa la distanta chiar prin intermediul circuitelor de date pe care le are invertorul in componenta sa, la centrul de comanda de unde este supravegheata functionarea acestora,s-au aparitia semnalizarii avariilor.

kosza karoly
19.05.2016, 17:49
Buna adica la panourile pe care le am am un - si un + la fiecare panou si minusurile sant legate toate la un loc, si plusurile sant legate toate la un loc dar la fiecare plus am cate o dioda de sens si dupa ai o am legate la un loc dupa diode si am un + si un - la final si asa intra in regulator, si asa narfi bine legate si ar trebuii legati altfel panourile sa zicem inseriate si dupa aia dioda si regulatorul de exemplu

kosza karoly
19.05.2016, 18:37
Ca panourile au in jur de 100-108W fiecare si legate in paralel ar trebuii sa aiba in jur de 500W si amperaj śj jur de 30A puterea asta sa nu fie de ajuns pentru aceasta acumlator de 100AH

ion mechenici
19.05.2016, 20:11
Din punct de vedere al puteriii celor 5 panouri ca sa obtine-ti o putere maxima,aveti dreptate sa obtine-ti ce-i 30 Amperi, din panouri,folosind metoda legarii in Paralel. Numai ca in practica reala este altfel. Puterea se obtine din SERIILE m-ai multor panouri care se Cumuleaza in Invertor si abia din Invertor incepe sa se obtina Putere,bineinteles invertorul avind si el o putere nominala data in Wati s-au Kw. - I-ar Regulatorul ce-l aveti ,cu el nu se termina procesul de obtinere a energiei electrice active,din fotovoltaice, Regulatorul acopera doar functia de reglare (regulare) a incarcarii. M-ai trebuie acoperita functia de INVERSIE,adica transformarea cutentului continuu,in curent alternativ,pentru obtinerea energiei electrice pulsative (frecventa)cu ajutorul careia in circuitele alternative apar cele Trei Puteri ; PUTEREA ACTIVA, PUTEREA REACTIVA si PUTEREA APARENTA. - Asa doar folosind tensiunea de 12 s-au 24 de Volti c.c. din panouri, nu pre-a se obtine mare brinza. Oricum eu in continuare zic nu renunta. Spor la treaba. - I-ar referitor la ultima intrebare pusa de Dumneata Domnule Kosza Karoiy. Nu se poate sa nu stii. ( Daca un acumulator de autovehicul cu o capacitate de 65--- 100A se inarca intr-un timp anume cu un redresor Standard, de 4 Amperi). -Aceia-si regula DE STOCARE A ENERGIEI ELECTRICE e si aici.

kosza karoly
19.05.2016, 22:16
Buna osa incerc sa leg cate doua panouri in serie si dupa aia in paralel bine folosesc in continuare diodele si incerc asa sa vad ceosa faca si daca e bine sa zicem atunci mai fac un panou sa fie sase atunci daca iese bine treaba cu cele patru la incercare atunci e bine sau osa incerc nustiu altceva, dar din regulator intra in acumlator curentul respectiv si din acumlator in invertor si din invertor iese acel 220V-50HZ si pe asta o folosesc in casa, si sa zicem ca aici asi avea problema ca nu inteleg fiindca dupa ce seincarca acumlatorul o iau jos adica decuplez dela panouri si asa o folosesc acumlatorul separat in casa si dupa ce se descarca o pun inapoi la incarcat pe panouri, sau poate o fi vreo dioda de vina fiindca am diode normale de 20A-100V, nu diode schotty sau cum o zice, si sa pun diode din alea in loc de diode normale si sa zicem problema sar rezolva oare, si azi iam dat toata panouri cu lac transparent lac de exterior nu interior poate si asta osa ajute un pic probabil

kosza karoly
20.05.2016, 06:24
Buna Domnule Ion, si daca inseriez cate doua panouri din cele patru si pun deoparte a 5-a panou pe moment si din acele 4 panouri fac cate 2 panouri si la sfarsit o leg paralel ar trebuii sa obtin o putere mai mare cu aceasi amperaj dar cu tensiune dubla atunci ar trebuii sa reziste la sarcina pe care o am si mai fac un panou pentru panoul 5 sa aiba pereche si asa osa am 6 panouri din care fac 3 fiindca cate doua inseriate si la sfarsit legati paralel atunci ar trebuii sa obtin o putere cat de cat suficient sami poata incarca 4-5 acumlatori de 100AH si atunci sa iau un invertor de 24V-220V si acumlatorii sai leg cate 2 in serie si la sfirsit in paralel si asa sa intre in invertor

kosza karoly
20.05.2016, 06:30
Si cum pot face sa pot conecta la ele in afara de tv-calculator-si banda led, unul dintre congelatoare ce invertor ar trebuii sa iau sal poata pornii congelatorul si oare 4-5 acumlatori ar suporta

ion mechenici
20.05.2016, 07:10
Ce putere are motorul de la congelator ? Calculatorul, Tv-ul si banda Led ? Aduna Puterea la Toate si vezi daca un Invertor de 1000 de Wati se incadreaza pe Puterea ta instalata.

kosza karoly
20.05.2016, 08:16
Buna sa zicem ca toate aceste consumatori intra in acel 1000W si asi lua una de 1500W sa reziste si acei 6 panouri ca mai fac una si 4-5 acumlatori sau chiar 6 acumlatori sa fie in perechi atunci cat de cat o fi bun instalatia asa pe moment si mai tarziu sa mai fac panouri sai maresc puterea panourilor, si invertorul ce tip ar trebuii sa fie de sinusiodata pura sau e bun si cel care are sinus modificat

ion mechenici
20.05.2016, 23:04
Incontestabil, ce-l m-ai bun Invertor este ce-l cu sinusoida pura,dar e m-ai scump decit celelalte cu sinusoida modificata.

costel
21.05.2016, 15:49
Daca doresti sa ai tensiune 12v si curent cat mai mare legi acumulatorii in paralel .daca doresti alte tensiune legi in serie ..

kosza karoly
26.05.2016, 19:09
Buna 12V e de ajuns numai tensiune sa am cat mai mare casa pot sa pun la el un congelator, ca mi sa spus ca congelatorul la pornire ia cam 8KW-ati si invertorul de 1500W-2000W nosa sa reziste la pornire si nici nosal porneasca congelatorul fiindca la pornire ia cam acel 8KW-ati si dupa pornire consuma cam 150W-200W, si intradevar nu e bun un invertor de 1500-2000W ce parere aveti ar rezista la un astfel de sarcina sau e ceva axagerat ce misa zis

vali 52
27.05.2016, 08:19
Cel care ti-a spus este probabil croitor ...poate 80W ,consulta linck-ul de mai jos ;
http://www.lpelectric.ro/ro/support/calculator_ro.html

ion mechenici
28.05.2016, 15:01
Puterea motorului la un congelator s-au frigider clasic normal, este inter 650 si 800 Wati. - Cum sa nu mearga un Invertor cu sinusoida pura de 1,5 Kw s-au unul de 2Kw ? - Vorba lu-i Filvas 52 ,Cine v-a zis asa ceva ,nu are treaba cu chestiile astea, e " croitor" ... s-au poate pe la cai cumva....lucreaza....

kosza karoly
29.05.2016, 10:24
Buna multumesc mult pentru sfat osa iau un invertor cam de 2000w sinusoida dupa ce maduc acasa si inca vreo 4 acumlatori si sa sper ca cat de cat osa functioneze si mai fac cateva panouri sa fie o putere cat mai mare de incarcare si sa speram ca va fi bine in final

ion mechenici
29.05.2016, 15:19
Bine. Succes.

kosza karoly
19.06.2016, 14:36
Buna ziua asi avea o intrebare ce diferenta e intre panourile fotovoltaice care e policristaline si intre monocristaline de aceasi putere ambele de exemplu tensiune amperaj putere daca ambele sant de aceasi calitati atuci care e diferenta intre ele

ion mechenici
19.06.2016, 18:58
Salut colega. - Panoul fotovoltaic <monocristalin> cuartul, este m-ai pur si m-ai eficient fotovoltaic, este si m-ai scump. Panoul fotovoltaic <policristalin> este obtinut din resturi si deseuri de la prelucrarea celor monocristaline. Panoul fotovoltaic policristalin, este m-ai ieftin decit celalalt, insa are si el avantajele lui,este m-ai bun la folosirea in zone cu temperaturi ridicate,pina la 80 de grade celsius. Aceste panouri policristaline sunt recomandate in tara noastra in special in cimpia Romana,unde temperaturile sunt aride. -- Panourile fotovoltaice <monocristaline> au o eficienta m-ai mare cu 15% decit panourile fotovoltaice policristaline./ Cred ca e de ajuns sa poti alege.

kosza karoly
22.06.2016, 20:37
Buna ziua, multumesc foarte mult pentru fatul dat si sincer nu stiam de aceasta, ca ce am eu din care am facut panourile sant de monocristaline si asi vrea sa iau numai ca nam mai gasit de tipul de care am si de aceea am intrebat care e diferenta intre acele doua panouri, si inca ceva ce panouri am gasit la ala sant 3 benzi de conectare nu 2 cum o am pe ale mele, si sa zicem ca daca iau din alea care are 3 benzi de conectare si le lipesc doar doua si cel dela mijloc ramane liber osa functioneze la parametrii la care era fabricat oare sau trebuie toate 3 benzi lipite va multumesc

Mishu
23.06.2016, 14:27
Dar de ce sa nu le lipesti pe toate 3?
Din schemele pe care le-am vazut, benzile sunt puse toate 3 pe acelasi element, dar nu pot garanta ca nu preia mai bine curentul din substrat sau ca nu sunt si exceptii... Poti testa pe o singura celula, verifici ce curent da pe 1,2 sau 3 benzi, dar, daca au pus 3, ar fi bine sa le folosesti pe toate indiferent de rezultat.

kosza karoly
23.06.2016, 18:39
Buna inteleg doar intrebam oare o fi neaparat nevoie de toate cele 3 benzi ca nasi vrea sama chinui atata cu ele cas destul de greu de lipit mam chinuit destul la celule cu 2 benzi ca se indoi un pic si cand incepi sale indrepti sant unii care se sparg ca am patito deja dar ma mai uit aici pe nett poate gasesc celule cu 2 benzi si daca nu atunci iau din acei cu 3 benzi ori cum mai revin cu rezultatul obtinut daca se poate dar mai dureaza fiind ca sant in germania si dupa ce ma duc acasa doar atunci ma puc iarasi de ele