PDA

Arată versiune īntreagă : invertor



dan08
08.08.2014, 17:19
Buna ziua domnilor, am o intrebare:Care este rolul unui invertor de tipul PSWGT-600 pentru ca eu nu ma pot dumiri?Am primit de la cineva un astfel de aparat defect si incerc sa vad modul de functionare si rolul lui intr-o instalatie,se cupleaza la panouri fotovoltaice sau la eoliana si la retea pentru a face o economie sau o compensatie la fluctuatiile de tensiune sau asa ceva daca are cineva posibilitate de o schema va rog sa ma ajutati cu ea si cu unele lamuriri despre avantajele acestui invertor.

ion mechenici
09.08.2014, 15:36
Buna ziua.-In concluzie aparatul INVERTESTE (este cuvintul corect) energia electrica.-Adica culege energia electrica (continua)de la panoul(panourile) fotovoltaice,in cazul acestora,o prelucreaza cu ajutorul etajelor generatoare de frecventa din interior,pentru redarea in circuitele alternative de retea,la frecventa de 50 Hz,tens.nominala si bineinteles puterea nominala admisibila.Si pe de alta parte o stocheaza in baterii, prin iesire speciala pentru aceasta.-TREBUIE tinut cont cu mare atentie de caracteristicile tehnice ale invertorului,ca de exemplu; 1) U intrare,plaja Umin./Umax..2)Putere in Wati/Kw.U iesire min/max.-Sunt invertoare de mare capacitate de ordinul megavatilor,care culeg de 3 ori, 3 circuite a cite 600v DC,le da in sistemul de conexiune al acestora i-ar prin intermediul unor transformatoare speciale,trimite tensiunea in retea(trifazic,monofazic,functie de U retea=JT/MT.HT),transfornatoare care corespund la: -Grupa conexiuni.-Material bobinaj=Cu/Al.-etc.La PRAM Domnule Dan08 le stiti m-ai bine decit mine capitolul<cuplarea transformatoarelor de putere in retele,specificatii si conditii>.ATENTIE mare invertoarele mici,NU se cupleaza in mod direct la reteaua monofazica s-au trifazica,deoarece intervine diferenta de putere.Invertoarele de putere mare, se cupleaza prin intermediul unor transformatoare adaptoare,la care se evidentiaza in mod precis;-FAZAREA.Si toate cele conditii de cuplare si masura a puterii ACTIVE si REACTIVE dupa care se incaseaza banii in cazul furnizarii si vinzarii energiei in retelele sistemului national energetic.///In cazul de fata, cred ca cineva a incercat sa cupleze invertorul acesta la retea si l-a busit.Bafta la reparat. --S-auzim de bine.///Nu puteti pune ceva poze in special cu datele lui, sa vedem despre ce vorbim???

dan08
09.08.2014, 17:03
Buna ziua si toate cele bune, domnule ION MECHENICI tot ce ati spus le stiu si am facut si scoala in domeniu dar tipul din Germania a spus ca trebuie cuplat la retea si isi face singur sincronizarea cu reteaua si nu inteleg la puterea care o are 600w ce rol are,am vorbit cu el si a spus ca daca este conectat contorul se ivarte invers si face economie de energie.Instructiunile lui de lucru prevad treaba asta si probabil are o schema de sincronizare cu reteaua dar nu stiu ce sa zic,contorul respectiv este antic pentru ca eu am studiat contoarele de energie electrica si nu se potriveste,cele vechi daca inversai faza cu nul puteai pacali contorul dar astea noi mai greu.Cunosc si posibilitatea de a putea economisi energie electrica daca ai panouri fotovoltaice sau generator eolian cu bateri acumulatoare si invertor pentru tensiune si curent necesare functionarii aparatelor din casa dar nu asa de aceea am intrebat o fi aparut ceva nou si nu sunt la curent,nu stiu.

ion mechenici
09.08.2014, 17:12
Postati datele de pe eticheta lui, sa vedem ce scrie acolo,s-au puneti o poza cu cu el ,eticheta ,borne de intrare ,borne de iesire retea,poza de ansamblu etc.s-au scrieti datele de pe eticheta tot.E acela-si cu ce-l din poza de 600W de pe....?- In campania de schimbare a contorilor din anii trecuti,la nivel National, s-au montat numai contoari electronici,unidirectionali si memoratorul acestora nu se poate da inapoi si nici oprit in sarcina, cit de mica.Vorbiti despre contorul lui INCORPORAT (memoratorul)? S-au despre contorul locuintei?-Care contor "respectiv poate fii dat inapoi"?Fiti m-ai explicit.Eu cred ca nemtul v-a aburit , "fiecare ....(negustur)... i-si lauda ciocanul".A-si fii curios sa vad,cum da inapoi contorul electronic UNIDIRECTIONAL de energie electrica activa? S-au nu v-ati inteles pe datele tehnice care sunt m-ai dificile in limba germana.-Am trecut si eu prin experienta traducerii datelor tehnice din Germana in explicatia corecta in Limba Romina.E o treaba NU la indemina oricui.Eu ii ceream conectori si el i-mi aducea suruburi.Toti vorbesc limba Germana, dar aia de balta.Traduceti in mod corect instructiunile ca am inteles ca le detineti si ve-ti avea 80% din date intelese.Va urez spor la treaba.Sa auzim de bine.

dan08
10.08.2014, 18:56
11831184118511861187 Sper ca pozele va pot lamuri despre cum arata aparatul iar despre date tehnice sunt astea: tensiune intrare 20-55v iar tensiune iesire 230v sinusoida pura se cupleaza la panouri fotovoltaice sau generatoare eoliene care genereaza o tensiune cuprinsa intre 20-55v.Contorul este cel al locuintei.

ion mechenici
11.08.2014, 09:20
Acum am inteles despre ce fel de invertor este vorba,dupa datele tehnice si foto.-Pot sa va spun urmatoarele;-"Avantajele acestui invertor",sunt;avind asigurata o tens.de de intrare intre 20 si 55v pe sinusoida pura la un (I)nominal de 600W, asa cum mentionati,va ridica aceasta tensiune continua si o transforma (o inverteste)in curent alternativ,la iesire la valoarea de 230V,si o Frecventa de 50Hz (banui) pentru nevoi casnice la o(P) de 600W.Avind in vedere frecventa de lucru in sistemul energetic de la noi standardizata de 50Hz.-Intrebarea se pune; Daca invertorul asigura la iesire pe tens.de 230v si o frecv.de 50Hz?-Deoarece am impresia ca in Germania frecv.in retele este de 60HZ,nu sunt sigur 100%.-Dar ce nu face invertorul?Nu primeste tens.pe intrare?Nu scoate tens.pe iesire?/In mod sigur va spun ca acest invertor NU poate lucra in "tanpon" cu tensiunea din retea,avind in vedere,eventuala diferenta de frecventa si Puterea lui de 600W.-Tocmai de aceia cred ca cineva a facut aceasta greseala si i-a conectat iesirea in retea si la busit.E parerea me-a./////Puneti-va intrebarea practica invertorul prin absurd sa mearga in tanpon cu reteaua direct,pentru citeva zeci de secunse,din statiea de transformare teritoriala a dat afara DAS-ul (declansarea automata semirapida)si in mod automat a intrat RAR-ul (reanclansarea automata rapida) datorita unor fluctuatii de tensiune s-au (protectia maximala de curent,treapta 2 de exemplu),i-ar invertorul Dv-stra timp de citeva zeci de secunde a preluat ca SARCINA intreaga retea,ce se intimpla cu invertorul Dv-stra? La o P(max)de 600W? -Tocmai de aceia va zic; NU poate functiona in regim de tanpon direct cu reteaua deoarece,se depaseste anumite reguli tehnice si parametri conditionati intre el si retea m-ai este "ceva".A se vedea in normative condutiile de furnizare a energiei electrice alternative la generatoare (deoarece in cazul cuplarii in tanpon jucaria Dv-stra devine GENERATOR ,prin aceasta generatoarele fac si "INBUNATATIREA FACTORULUI DE PUTERE" a retelelor Prin intermediul transformatoarelor de cuplaj in retea. In ce-l m-ai bun caz generatoare mici de acest fel, functioneaza in regim de "CUPLA" basculanta cu reteaua,(cind tens.apare in retea generetorul inceteaza furnizarea,cind tensiunea din retea dispare,generatorul in citeva secunde a pornit.Cred ca am fost destul de explicit.-Sa auzim de bine.-M-ai vb.

dan08
11.08.2014, 13:03
Da,tocmai teoria asta am incercat sa o explic si celui din germania dar el nu si nu ca asa se monteaza treaba lui eu am gasit tranzistor fet cu canal n 18n50 cui si ii tot ii sarea siguranta care la fel ca si tranzistorul sunt pe iesirea de 230v.Nu stiu daca Germania este pe 60hz pentru ca toate statele europene au acelasi standard iar linia de 400kv din Arad care este cuplata cu cea de dincolo deci daca noi avem tensiunea si frecventa asta si ei trebuie sa fie la fel si din cauza electrocasnicelor folosite.Eu initial am dorit sa vad cauza care a dus la defectarea tranzistorului sper ca numai ala s-a defectat.Multumesc mult pentru sfaturi.

ion mechenici
11.08.2014, 13:53
Domnul Dan08,remediatii defectiunea si mergeti pe el ca pe un simplu generator cu Puterea de 600W,fara sa il m-ai bagati in retea.Este sugestia me-a,considerind cu acceptul Dumneavoastra un sfat prietenesc./-Spor la treaba.///////////////////////-Am vazut si eu filmuletul acela.E o facatura pe o sarcina (<)m-ai mica, de 600W,pe un contor Pasant (empiric),oricine poate face o asemenea demonstratie,DAR,nu cu sarcina maxima din toata casa la peste 3/4/5 Kw..-Asemenea contor se m-ai poate da inapoi foarte usor,cu un transformator (special),ce se folosea cu ani in urma,pina sa monteze ncontorii electronici unidirectionali.

dan08
11.08.2014, 17:24
Va rog foarte mult sa ma scuzati nu vreau sa va contrazic cu nimic sa va supere dar frecventa o dau toate generatoarele cuplate in sistem, trebuie sa se sincronizeze perfect.In ceea ce priveste ploturile transformatoarelor eu am facut revizii la trafo de 110/20 kv din toate statiile din jud.Arad si este vorba de reglarea tensiunii si nu a frecventei,daca la o anumita ora apare undeva un consum mai mare si scade tensiunea de 20kv atunci intra in functie si comutatorul de ploturi care se poate actiona manual sau automat.Frecventa retelei se poate modifica doar din turatia tuturor generatoarelor,cedeti-ma am lucrat cu un generator de 12MW si pot spune ce inseamna sa duci generatorul in sincronism cu sistemul, se putea face si manual cu finete si cu REH-ul regulatorul electro hidraulic,nu stiu daca ati vazut un generator cuplat la sistem fara sa fie perfect sincron.Va rog sa ma scuzati nu as vrea sa va supar.Generatorul l-am reparat si functioneaza asa cum suntem de acord amandoi,inca o data multe multumiri.

ion mechenici
11.08.2014, 19:15
In cazul scaderii Frecventei in retea,asta nu inseamna ca trebuie modificat sincronismul la toate Generatoarele in parte? -OK, nu am de ce sa ma supar,asa este,din discutiile noastre eu am vrut sa scot in evidenta ca invertorul acesta de putere mica 600W,nu este conpatibil cu reteaua din m-ai multe motive.I-ar daca nu sunteti convins,cuplatil in retea si vedeti ce se va intimpla.Succes.

dan08
11.08.2014, 20:42
Ok credeti-ma ca nu il cuplez la retea pentru ca el functioneaza bine si daca proprietarul doreste sa faca asta este problema lui dar eu tot as fi vrut sa vad schema lui electronica sa vad cum functioneaza cu adevarat .

ion mechenici
11.08.2014, 21:11
Nu detin schema la invertor,asi posta-o cu mare placere.,stiti foarte bine ca la majoritatea produselor din afara nu dau schema electrica din considerente obiective. (fiindu-le frica sa nu le fure careva cascavalul). -O seara buna.

ion mechenici
13.08.2014, 12:46
Va rog foarte mult sa ma scuzati nu vreau sa va contrazic cu nimic sa va supere dar frecventa o dau toate generatoarele cuplate in sistem, trebuie sa se sincronizeze perfect.In ceea ce priveste ploturile transformatoarelor eu am facut revizii la trafo de 110/20 kv din toate statiile din jud.Arad si este vorba de reglarea tensiunii si nu a frecventei,daca la o anumita ora apare undeva un consum mai mare si scade tensiunea de 20kv atunci intra in functie si comutatorul de ploturi care se poate actiona manual sau automat.Frecventa retelei se poate modifica doar din turatia tuturor generatoarelor,cedeti-ma am lucrat cu un generator de 12MW si pot spune ce inseamna sa duci generatorul in sincronism cu sistemul, se putea face si manual cu finete si cu REH-ul regulatorul electro hidraulic,nu stiu daca ati vazut un generator cuplat la sistem fara sa fie perfect sincron.Va rog sa ma scuzati nu as vrea sa va supar.Generatorul l-am reparat si functioneaza asa cum suntem de acord amandoi,inca o data multe multumiri.

<Nota>Privind echilibrul parametrilor calitativi in retele,statii de conexiuni si distributie in unitatile energetice.-Factori ce determina dezechilibrul parametrilor calitativi in retele datorita SARCINII;-dezechilibrul puterilor in retea (P.rect.) fata de P.act. fapt ce modifica pe "diagrama de echilibru cele 2 axe;Axa Curentului (I) si Axa tens.(U).Semiperioadele sinusoidalei dintre cele doua axe,adica (Frecventa standardizata de 50 de semiperioade/sec.).-Pentru aceasta in conformitate cu PE 102/1986 normativ pentru instalatii,statii de conexiuni si distributie in unitati energetice,pentru inbunatatirea factorului de putere si aducerea in parametrii nominali calitativi a distributiei energiei electrice;-sunt prevazute baterii de condensatoare SUNT (de la Sina) in curent alternativ.Aceste baterii de condesatoare sunt montate,tocmai pt.aducerea in parametrii,puteri,energii frecventa..M-ai precis,(P.reactiva tinde intodeauna spre dezechilibru,NU si ce-a Activa),asta spun studiile de specialitate in domeniu,asta spun si eu, prin aceasta,aducind in parametrii calitativi si "semiperioadele pulsatorii"din retea,adica FRECFENTA in (Hz)eliminind in felul acesta armonicile si stabilizind frecventa la forma ei initiala de la plecarea din generator,(generatoare)(50Hz).S-auzim de bine.