Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca

 1. #1
  Data înscrierii
  02.05.2016
  Posturi
  2

  Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca

  Am urmat profilul acesta dupa criteriile romanesti din invatamant.Nu am inteles ce e cu montajele si ma intrebam mai mereu de ce trebuie sa desenezi o schema daca tu nu stii ce se intampla in momentul actual cu piesele respective.Am trecut ca gasca prin apa la scoala si nu am stiut de ce am ales acest profil.Poate e din cauza denumirii sofisticate.Va intreb pe voi daca ma angajeaza cineva cu diploma dar fara cunostinte practice,adica scrii formule matematice si calculezi ce ai de calculat fara sa tii cont de a pune in functiune ceva.Partea proasta e ca nu avem sectia electronica la palatul copiilor la noi in oras ci doar sectia de electricitate.Tot ce stiu e ca manuiesc formulele de la kirchoff,legii lui ohm si ale intens+tensiunii.De asemena,diriginta noastra ne-a explicat la ora dansei ca tot ce trebuie sa stim e sa completam CV-ul si cam atat.Diriginta noastra fiind o profesoara de lb.romana.

 2. #2
  Data înscrierii
  20.09.2012
  Posturi
  1.315
  In primul rind i-ti urez un "Bun bvenit" pe Forum Electronisti.ro. Si ca sa o luam cu inceputul ; Electronica este formata din (3) mari componente : 1) Baza teoretica. 2) Practica (teoria aplicata in practica). 3) Multa,foarte multa pasiune pt. aceasta ramura a "stiintelor exacte si precise" . -Pt. a intra in tainele ei trebuie inceput de acasa,prin diferite montaje simple,pt. inceput,dupa care din ce in ce m-ai avansate colaborind cu forumurile specializate in Electronica.-Inainte existau industriile electronice de diferite profiluri, unde elevii si studentii aveau unde face practica scolara,pt. a deprinde tainele si cunostiintele acestei (din partea me-a),o frumoasa meserie. Acum.....ce sa spun, e greu pt. generatia noua. - Daca ai o inclinatie si pasiune spre electronica,incercam inpreuna cu colegii de pe acest Forum Electronisti.ro. in limita posibilitatilor,sa ajutam pe oricine i-i place Electronica. - S-auzim de bine.
  Ultima modificare făcută de ion mechenici; 03.05.2016 la 18:56.

 3. #3
  Data înscrierii
  02.05.2016
  Posturi
  2
  Vreau sa stiu ce pot ajunge in viata cu diploma acea de inginer electronist daca voi termina si facultatea de electronica.Pot recupera orele de practica vara cumparandu-mi piese pentru a realiza montaje electronice?La noi in liceu practica era mai mult o ora de teorie daca intelegeti ce vreau sa spun.

 4. #4
  Data înscrierii
  20.09.2012
  Posturi
  1.315
  Da inteleg. Problema experientei dobindite in practica e primordiala pt. un electronist. Pare un lucru derizoriu ce am spus,dar nu-i asa, electronica trebuie deprinsa practic, montaje, experimentari,reparatia anumitor componente electronice,executarea unor scheme si montaje,repararea unor radiou-ri, obtinerea satisfactiei ca ai reusit acel lucru.- Despre problema haosului social,nu vreau sa discutam. -Nu sunt in domeniu si ma depaseste. Si nici nu-mi permit sa dau cuiva lectii la care nu ma pricep. - Eu stiu ce-am invatat de-o viata si ce noutati apar in domeniul meu tehnic ; energetica,electronica,electrotehnica si energii electrice neconventionale, fotovoltaice e.t.c.

 5. #5
  Data înscrierii
  02.09.2011
  Posturi
  706
  Simplu cum sta treaba trebuie si cunostinte teoretice dar cel mai important este practica cu cit capeti mai multa experenta practica cu atit inveti si teorie .....

 6. #6
  Data înscrierii
  20.09.2012
  Posturi
  1.315
  Citat Postat în original de chirilanelu Vezi post
  Simplu cum sta treaba trebuie si cunostinte teoretice dar cel mai important este practica cu cit capeti mai multa experenta practica cu atit inveti si teorie .....
  Citez pe colegul Cirilanelu ; Da, transpunerea cunostiintelor teoretice in practica. " Electronica e frumoasa, necesita un volum de munca si cunostiinte serioase, ca s-o stapinesti si sa ajungi la performanta. - Dupa care aceasta nobila meserie, i-ti va pune piinea pe masa. S-auzim de bine.

 7. #7
  Data înscrierii
  02.09.2011
  Posturi
  706
  Aveti perfecta dreptate colegul ion mechenici ...

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •  

Cabinet psihologic iasi

Matrimoniale Noi Doi

Anunturi iasi BursaIasi.ro

Psiholog-Iasi.ro